Glas

Våra glas går att få som vanliga klara glas, Transitions(färgskiftande), polariserande solglas men även som färgade solglas.
Våra glas är svensktillverkade med den senaste teknologin som finns tillgänglig i världen.

Progressiva glas

Det finns flera progressiva profiler för att passa olika livsstilar och krav. Alla designerna fungerar på så väl avstånd, mellan och nära men har lite olika egenskaper för att skapa glas som är optimala för dig.

  • Natural – ett glas som passar för ett generellt bruk, där funktionen är jämt fördelad mellan avstånd, mellan och nära.
  • Indoor – en design som lämpar sig för de som premierar läsning och mellanavstånd, t.ex. om man vistas mycket inomhus,
  • Outdoor – för dig som kräver ett bra avståndseende och kan göra avkall på läsfunktion.

Vad skiljer de olika serierna åt?

Camber-serien är den mest avancerade serien glas som nyttjar den absolut senaste tekniken i kombination med de senaste materialen och designprofilerna för att ge dig din bästa synupplevelse.
TruAdapt Select-serien är för dig som vill ha en bra synupplevelse anpassad för ditt behov men inte kräver att ha det absolut bästa.
Adapt-serien är standard glas för dig som söker en välfungerande lösning till ett bra pris.
Orga Visio är för dig som söker den mest ekonomiska lösningen, viss begränsning i vilka styrkor och material man kan få.

Enstyrke glas

Enstyrke Premium finns i två utföranden, som SV och som Relax. Relax är ett läsavslappnande glas, som ger ett behagligare seende på nära håll

  • Enstyrke Premium är ett glas för vanliga bågar(ej kupiga mode och sportbågar) som bland annat har blickriktningkompenserad optik. Ett glas som är lämpligt för dig som har lite högre styrkor, väljer stor båge, har astigmatism. Glaset ger dig ett större synfält än vad motsvarande standard produkt ger dig.
  • Enstyrke Standard är väl fungerande glas för vanliga bågar.
  • Enstyrke Basic för dig som söker den mest ekonomiska lösningen. Viss begränsning i vilka styrkor och material som går att få.

Ytbehandlingar

Samtliga ytbehandlingar är uppbyggda så att de minimerar den uv-strålning som kan nå ögat genom såväl transmission som reflektion.
Onyx+ finns också som Onyx+ Blue. Det som skiljer dem åt är att Blue har en blåljus begränsande effekt, vilket ger ett mera avslappnat seende vid t.ex. bildskärmsarbete, mörkerkörning.

Onyx+ – en ytbehandling av senaste snitt med integrerad hårdhetsbehandling med antistatisk-, vattenavvisande-, smutsavvisande- egenskaper och hög ljusgenomsläpplighet.
Onyx – en ytbehandling med integrerad hårdhetsbehandling, vattenavvisande egenskaper och hög ljusgenomsläpplighet.
Speglar – spegelbehandling med följande speglar tillgängliga: Flash Blue, Flash Red, Flash Green, Flash Silver, Flash Gold, Flash Yellow, Flash Pink, Cool Blue, Cool Red, Cool Green, Cool Silver, Cool Gold, Cool Rose, samtliga med SunaAR på insidan.
Hård+ – hårdbehandling som gör glasen upp till 10 gånger så reptåliga som obehandlade glas. Hård+ ingår i Onyx+, Onyx och spegelbehandlingar som standard.